perjantai 20. joulukuuta 2013

Hyvää ja rauhallista joulua Airiston Kokoomuksen jäsenille!
Haastavat taloudelliset ajat ovat näkyneet Turun päätöksenteossa tänäkin vuonna. Helpotusta ei ole luvassa uudellekaan vuodelle. Turussa valtuustoryhmien välillä on solmittu ryhmien välinen sopimus, jossa mukana ovat kaikki muut ryhmät Vasemmistoliittoa lukuun ottamatta. Sopimuksen myötä budjettineuvotteluissa saatiin varsin hyvällä yhteishengellä kompromissiratkaisu aikaiseksi. Yhä vaikeampia ratkaisuja on kuitenkin edessä. Uutiset valtionosuusjärjestelmän uudistuksesta kurjistavat tilannetta Turussa ja Varsinais-Suomessa entisestään.

Airiston Kokoomuksen tilaisuuksissakin talouden kysymykset ovat olleet useampaan otteeseen esillä. Koska järjestömme toiminnassa näkökulma on suuntautunut tulevaisuuteen ja ajattelu painottuu kestävään kehitykseen, on keskusteluissa painottunut vahva tarve vastuulliseen ja kestävään taloudenhoitoon. Tämä tarkoittaa sitä, että alati kasvava velkataakka on saatava taittumaan. Se edellyttää vaikeita ratkaisuja. On selvää, että kaikkia palveluita joudutaan tarkastelemaan kriittisesti. Leikkaukset ovat ikäviä, mutta välttämättömiä.

Airiston Kokoomuksen toiminnassa Itämeren suojelu on alusta asti ollut keskeisessä roolissa. Syyskokouksen yhteydessä airistolaiset vierailivat tänä vuonna Centrum Balticumissa tutustumassa siellä tehtävään Itämeri-työhön. Tapaamisesta saatiin tuoretta tietoa Itämeren tilanteesta ja sen eteen tehtävästä työstä sekä uusia ideoita omaan toimintaamme.

Syyskokouksessa valittiin uusia jäseniä hallitukseen ja suunniteltiin tulevan vuoden toimintaa. Vuodelle 2014 on valmistelussa mm. kosteikko-hanke, jonka myötä Airiston Kokoomus tekee konkreettisesti työtä ympäristömme eteen. Tästä ja muista tulevista tapahtumista lisää tietoa keväämmällä.

Kiitos kaikille Airiston Kokoomuksen jäsenille tästä vuodesta! On ollut ilo huomata, miten jäsenmäärämme on kasvanut tasaisesti ja olemme saaneet joukkoomme aivan uusiakin kokoomuslaisia! Tervetuloa mukaan! Uusien toimijoiden ja puheenjohtajiston myötä olemme pikkuhiljaa vakiinnuttamassa omannäköistämme toimintaa: konkreettista, kestävää ja avointa kokoomuspolitiikkaa.

Tänä vuonna meillä on mahdollisuus vielä kertaalleen tavata toisiamme Aluejärjestön perinteisillä jouluglögeillä tänään, perjantaina 20.12 klo 16-17.30 Aboa Vetus & Ars Novan Café Aulassa. Koolla on varmasti runsain määrin turkulaisia kokoomuslaisia, toivottavasti mahdollisimman moni airistolaisistakin pääsee paikalle!


Toivotan koko Airiston Kokoomuksen hallituksen puolesta kaikille jäsenillemme rauhallista ja hyvää joulua sekä onnellista uutta vuotta 2014!


Maija Niskala, puheenjohtaja
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti