torstai 14. marraskuuta 2013

Centrum Balticum, syyskokous ja julkilausumaAiriston Kokoomus kävi tutustumassa Vanhalla Suurtorilla sijaitsevassa Itämeri -talossa Centrum Balticumiin ja sen tekemään työhön Itämeren suojelemiseksi. Itämeren suojelu aihealueena on melkoisen laaja ja sellaisten toimijoiden joukko, jotka suoraan tai välillisesti liittyvät Itämereen on aivan loputon. Vierailu Itämeri keskukseen auttoi hahmottamaan sekä Centrum Balticumin itsensä tekemää tärkeää työtä että Itämeren suojeluun liittyvän moninaisen toimijaverkoston roolia. Yhdistys sai täältä myös monia konkreettisia ideoita omaan toimintaansa ja tietoa siitä, miten Itämeren suojelussa voi olla mukana. Kaikille Itämeren tilasta kiinnostuneille Centrum Balticum on ehdottomasti oikea paikka aloittaa tiedonkeruu, tai käydä päivittämässä ajatuksensa, sillä tarjolla on paljon tietoa hyvistä kontakteista, ajankohtaisista tapahtumista ja apua käytännön toimiin, jos vaikka suunnittelee jotakin projektia!


Tutustumiskierroksen jälkeen yhdistyksen syyskokous valitsi toimijat yhdistyksen hallitukseen 2014 ja linjasi toimintasuunnitelmassa tulevan vuoden tapahtumia ja tavoitteita: 

Yhdistyksen hallituksen puheenjohtajana jatkaa Maija Niskala ja varapuheenjohtajana Saara-Sofia Sirén. Hallitukseen heidän lisäkseen valittiin Terhi Leppälä, Krista Lahtinen, Annina Palola ja Jukka Niskala.

Hallituksen jäsenet 2014 vasemmalta lukien: Saara, Maija, Krista, Annina, Jukka ja Terhi


Tulevana vuonna 2014 Airiston kokoomus perehtyy Itämeren tilaan kahden projektin voimin! Yhdistys selvittää kosteikon rakentamisen taustat ja vaiheet, sekä toteuttaa oman kosteikkohankkeen. Lisäksi yhdistykselle nimetään suojelukohde Itämeressä kasvavien kalalajien joukosta. Kalan tarinaa ja kosteikkoprojektin etenemistä voi seurata yhdistyksen nettisivuilla!


Lue tästä myös Airiston kokoomuksen syyskokouksen julkilausuma:


Airiston Kokoomus
Syyskokous 6.11.2013
Julkilausuma

Keskustan pyörätiet vihdoin kuntoon

Aurajoen ylitse pääsee kohta uutta siltaa pitkin, kun kevyelle liikenteelle valmistuva Kirjastosilta otetaan käyttöön 3.12. Uuden sillan hyödyt keskustan elävöittämiseksi ja kevyen liikenteen sujuvoittamiseksi jäävät kuitenkin vähäiseksi, ellei samalla hoideta kuntoon yhteyksiä sillalta eteenpäin.

- Turun keskustan pyörätieverkostossa on paljon parannettavaa. Kirjastosilta on hyvä juttu, mutta jotta siitä saataisiin paras hyöty irti, pitäisi Hämeentielle ja kauppiaskadulle saada samalla vihdoin pyörätiet. Muutenhan hieno uusi silta ei oikein johda mihinkään, Airiston Kokoomuksen puheenjohtaja Maija Niskala sanoo.

Airiston Kokoomus otti kantaa keskustan puutteellisiin pyöräteihin syyskokouksessaan. Järjestö pitää käsittämättömänä, ettei pitkään esillä olleita teitä ole saatu kuntoon.

- Toimivat pyörätiet ovat Turun keskustalle tärkeitä monestakin syystä. Hämeentien huonot kulkuyhteydet hankaloittavat erityisesti opiskelijoita, jotka kulkevat paljon pyörällä. Kauppiaskatua pitkin sen sijaan tulisi ehdottomasti saada uusi yhteys jokirantaan ja kirjastosillalle. Tämä yhteyshän oli yksi tärkeä perustelu uudelle sillalle, Niskala toteaa.

Airiston Kokoomuksen vaikuttajat pitävät tärkeänä, että pyörätiet keskustassa otetaan käyttöön viimeistään ensi keväänä pyöräilykauden alkaessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti