torstai 6. maaliskuuta 2014

Puheenjohtajapäivät 2014Airiston Kokoomuksen hallituksen jäsen Terhi oli edustamassa yhdistystämme Kokoomuksen Puheenjohtajapäivillä. Tässä Terhin raportti reissusta:Puheenjohtajapäivät 2014


Lauantaina 1.3. startattiin aamulla klo 7:00 piiritoimiston edestä kohti Helsinkiä. Mukana oli bussillinen varsinaissuomalaisia, kokoomuslaisia ja minä Airiston Kokoomuksen edustajana.Bussissa oli heti edessä tietokilpailu, eikä todella mikään helppo tehtävä! Tietokilpailun jälkeen ehdin nauttia kyydistä maisemia katsellen sekä matkaseuran juttuja kuunnellen ja samalla tutustuin vielä päivän ohjelmaan.

Puheenjohtajapäivät järjestettiin Scandic Marina Congress Centerissä.
Paikka oli pullollaan meitä kokoomuslaisia ja edustajia oli ympäri Suomen. Ennen ohjelman alkua joimme aamukahvit ja saimme pientä suolaista syötävää. Tunnelma oli jo odottava!

Tilaisuuden avasivat Lenita Toivakka ja Anne-Mari Virolainen. Hauskassa ja pirteässä avauspuheenvuorossaan he toivottivat kaikki Suomen alueet tervetulleiksi Puheenjohtajapäiville.

Ensimmäisenä puhujana saimme kuulla pääministeriämme ja puolueen puheenjohtajaa Jyrki Kataista. Hän kertoi puheessaan siitä, millaisena hän itse haluaisi nähdä Suomen kymmenen vuoden päästä. Jyrki puhui myös siitä, miten maailma elää muutoksessa ja miten meidän on opittava toimimaan muuttuneessa maailmassa. Hän toivoi puheessaan, että koulutusmahdollisuudet pysyisivät tulevaisuudessakin hyvinä ja laadukkaina ja, että Suomi olisi mukana viemässä osaamista ja yrittämistä muualle maailmaan. Erityisen tärkeänä Jyrki piti sitä, että tulevaisuuden Suomi olisi suvaitsevainen.

Jyrki Katainen puhuu ja täysi kokoussali kuuntelee

Kataisen jälkeen lavan täytti eurovaaliehdokkaiden joukko. Mukana esittäytymässä oli vanhoja konkareita ja vahvoja osaajia, kuten Sirpa Pietikäinen, Aleksander Stubb ja Eija-Riitta Korhola. Nuoria ja reippaita tulokkaita EU-vaaleissa ovat mm. ehdokkaat Aura Salla ja Antti Häkkänen.

Euroehdokkaat esittäytyvät 


Puheenjohtajapäivillä puhutti "Muutos":

*Atte Jääskeläinen, johtaja, vastaava päätoimittaja, Yle
Jääskeläinen puhui siitä, miten tieto kulkee sähköisesti uutisesta kuulijalle ilman mitään kiertoteitä. Esimerkiksi lehti kulkee padissä mukana.

*Osmo Soininvaara, kansanedustaja
Soininvaara kertoili hauskalla tavalla siitä, miten asioista ennen päätettiin ja vertaili sitä tämän päivän päätöksentekokulttuuriin. Hän myös puhui tulevasta muutoksesta ja hahmotteli sitä miten päätöksenteon on muututtava jatkossa.

*Kim Väisänen, toimitusjohtaja, Blancco oy
Väisänen kertoi omia mietteitään siitä, miten hän lähtisi taloutta elvyttämään. Hän käytti hauskoja ja kuvaavia esimerkkejä puheessaan. "Kun kaveri asui paikassa missä hän joutui maksamaan tuloistaan 50% veroa, otti hän selvää verovähennyskelpoisista asioista, jonka jälkeen veroprosentti olikin enää 16%." Väisäsen näkemyksen mukaan se, että vähennyksillä on mahdollista kikkailla ei edistä Suomen talouden tasapainottamista ja siksi vähennyksistä olisi syytä luopua (esimerkkeinä asuntolainojen korkovähennykset ja kotitaloustuki). Väisäsen mallissa taloutta elvytettäisiin myös nostamalla työsopimuksen koeajaksi 8 kuukautta, mikä edesauttaisi hänen mukaansa työn oppimista ja oikeanlaisten tekijöiden löytymistä!


Viimeisenä puhujana lavan valloitti puoluesihteeri Taru Tujunen. Hän kävi puheessaan läpi ajankohtaisia poliittisia tapahtumia ja kertoili siitä, mihin ollaan menossa ja kuinka yhdessä yritämme muiden puolueiden kanssa tehdä niitä vaikeitakin päätöksiä. 

Lopuksi oli yhteisen ryhmätehtävän aika. Tehtävän tarkoituksena oli pohtia sitä, millainen on tulevaisuuden Kokoomus? Millaisia jäseniä siinä puolueessa on ja millaisia asioita halutaan viedä eteenpäin? Asiasta saatiin aikaan monta hyvää keskustelua ja oli mukava tavata muiden alueiden edustajia (mm. Espoo, Lieto, Pori, Raisio!) ja kuulla heidän mietteitään. 


Sitten alkoi paluumatka kohti rakasta Varsinais-Suomea!

Oli aivan huikee reissu! Kiitos muille osallistujille ja kaikille uusille tuttavuuksille!


Terhi Leppälä
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti