torstai 23. maaliskuuta 2017

Uudet haalarimme ovat paitsi upeat, myös paikallisetVaalityö on sen verran välineurheilua, että sään mukainen varustus pitää olla kunnossa. Me airistolaiset olemme milloin kampanjoimassa kaupungin keskustassa ja seuraavaksi siivoustalkoissa meren rannassa. Suojavarustuksena toimivan kampanja-asusteen tuleekin taipua moneen. Pohdinnoissamme tikkitakit ja tuulitakit eivät tuntuneet antavan airistolaisista "meidän näköistä" kuvaa.

Lopulta päädyimme hankkimaan nuorekkaat ja moneen tilanteeseen kertakaikkisen sopivat HAALARIT. Ja mikä parasta, ne ovat TURKULAISTA KÄSITYÖTÄ.

Haalarit on tilattu Turun työkeskuksesta, jonka palvelua ei voi liiaksi kehua. Tilauksesta toimitukseen kaikki sujui, kuten sovittua. Haalareiden valmistus kävi nopeasti ja hinta oli varsin kilpailukykyinen, suorastaan edullinen. Eniten meitä toki miellyttää se, että haalarihankinnalla saatoimme samalla tukea työkeskuksen tekemää tärkeää työtä.

Näissä haalareissa kelpaa heilua monta vuotta.

Seuraavaksi haalarit voi bongata Turun kävelykadulta vaalikadun avajaisista tulevana lauantaina 25.3. klo 11-13. 


torstai 16. maaliskuuta 2017

Elinvoimainen kaupunki tarvitsee erinomaista yritys- ja liiketoimintaa

Lounaisen Suomen talousodotukset näyttävät nyt varsin positiivisilta. Esimerkiksi Mayerin, Sandvikin, Valmet Automotiven, Rolls-Roycen ja Bayerin hyvät uutiset alueelta lupaavat hyvää. Lisää työpaikkoja, lisää asukkaita, lisää veronmaksajia, lisää kuluttajia ja millä kuluttaa. Isojen yritysten positiivinen vetovoima ja vaikutus heijastuu pitkälle.

Kasvusta ja hyvistä näkymistä pitää nyt pystyä ottamaan kaikki hyöty irti. On tärkeää pyrkiä ripeästi reagoimaan äkilliseen, positiiviseen rakennemuutokseen. Vaatii ponnisteluja, että pystytään vastaamaan työvoiman tarpeeseen, että saadaan koulutettua oikeanlaisia osaajia yritysten tarpeisiin ja, että asuntotuotanto pysyy muuttoliikkeen tahdissa eivätkä vuokrat karkaa käsistä.


Tekstin alussa mainitut isot, alueen talousvetureina toimivat yritykset sijoittuvat vahvasti miesvaltaisille aloille. On hyvä huomioida, että Turussa toimii eri aloilla hyvin erilaisia ja erikokoisia yrityksiä. Jokaisen niiden tekemä työ ja mahdollistamat työpaikat ovat tärkeitä.

Suomen Yrittäjänaisten mukaan vain kolmannes yrittäjistä on naisia. Monesti naisten perustamat yritykset suuntautuvat esimerkiksi käsityötaidon, hyvinvoinnin, terveyden ja kauneuden aloille, eli kaupanalalle ja palvelualoille. Naisyrittäjistä jopa kolme neljäsosaa toimii yksinyrittäjinä.


Turussa yritysmyönteisyyttä tulee kehittää edelleen ja erityisesti pienten yritysten näkökulmasta. 

Maakuntaennusteen arvion mukaan alueen yrittäjät uskovat vuonna 2017 liiketoiminnan kasvuun ja kannattavuuteen. Turkulaiset yrittäjät jopa suunnittelevat lisäävänsä henkilöstöä kuluvan vuoden aikana.

Yritykset kohtaavat kuitenkin paljon turhaa byrokratiaa esimerkiksi hakiessaan lupia tai tehdessään muutoksia toimintaansa. Tämä rasittaa sitä enemmän, mitä pienemmästä työyksiköstä on kyse. Lupaprosesseja pitää siksi jouduttaa ja halu mahdollistaa yritystoiminta pitää näkyä myös viranomaistoiminnassa.

Turun kaupungin päätöksenteossa on otettava entistä paremmin huomioon se, että yrittäjät kaipaavat politiikalta pitkäjänteisyyttä ja tasavertaista kohtelua. Sekä suuret, että pienet yritykset tekevät investointeja harkiten. Kaupungin on sitouduttava sopimusosapuolena erilaisiin lupiin ja esimerkiksi vuokrasopimuksiin yrittäjän panostusta kunnioittaen. Poliittista valmistelua on tehtävä siten, että yrityksillä on mahdollisuus ennakoida tulevaa hyvissä ajoin. 


Yrityksissä ovat kiinni turkulaisten työpaikat. Siksi se on kaupungin etu kehittää Turun yrittäjämyönteisyyttä edelleen. Meidän Airiston Kokoomuksen toimijoiden taustalta löytyy vahvaa kokemusta yrittäjyydestä, mutta myös sen haasteista Turussa. Haluamme olla mukana kehittämässä Turkua yrittäjämyönteisemmäksi kaupungiksi.


Lauantaina 18.3. järjestämme yhdessä turkulaisten naisyrittäjien kanssa Pop Up –päivän, jossa on mahdollisuus tutustua yrittäjiin ja heidän tuotteisiinsa, sekä keskustella yrittämisestä Airiston Kokoomuksen kuntavaaliehdokkaiden kanssa. Tervetuloa!torstai 9. maaliskuuta 2017

Airiston Kokoomuksen kuntavaaliohjelma 2017 on nyt julkaistuAiriston Kokoomuksen toimijat, sekä kuntavaaliehdokkaat 2017 vaaleissa ovat valmistelleet yhteisen vaaliohjelman. Vaaliohjelmassa esitellään teemoja, jotka yhdistävät meitä airistolaisia ja joista meillä on paljon kokemusta ja sanottavaa.

Hyvä ja puhdas elinympäristö, laadukkaat koulutus-, sivistys- ja vapaa-ajanpalvelut, sekä mahdollisuus tehdä työtä ja yrittää, ovat mielestämme niin yksilöiden kuin yhteiskunnan näkökulmasta hyvän elämän kulmakiviä. 

Katso vaaliohjelmamme kirjauksista tavoitteemme kestävämmän, sivistystä vaalivan ja yrittäjämyönteisyyttä korostavan Turun rakentamiseksi.Vaaliohjelmamme julkaistaan ainoastaan sähköisessä muodossa.


Tule mukaan Yrittäjänaisten ja Airiston Kokoomuksen Pop Up -myyntipäivään lauantaina 18.3.
Turkulaisten yrittäjänaisten Pop Up -myyntipäivässä on mahdollisuus tutustua alueen yrittäjien tarjontaan ja laadukkaisiin palveluihin, sekä tehdä ostoksia! 

Aurakadun kauneushoitola Mandarine kerää lauantaina 18.3. klo 10-14 yhteen joukon yrittäjiä esittelemään ja myymään omia tuotteitaan. 


Tilaisuuden järjestävät Airiston Kokoomuksen kuntavaaliehdokkaat kevään vaaleissa; #supernaiset Terhi Leppälä, Saara-Sofia Sirén ja Inna Nurmi.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy. 

Tervetuloa tapaamaan turkulaisia, osaavia yrittäjänaisia sekä vaikuttavia kuntapolitiikan supernaisia!

----

Haluatko varata oman myyntipöydän? Ota yhteyttä: airistonkokoomus@gmail.com

Seuraa tapahtumaa Facebookissa


sunnuntai 5. helmikuuta 2017

Politiikan Pop Up


Airiston Kokoomuksen järjestämä kuntapolitiikan Pop Up -tilaisuus Turun keskustassa oli huikea menestys! 


Tilaisuudessa kuultiin Pop Up - hengessä puhujia ministereistä kansanedustajiin ja kuntapolitiikan osaajiin. 


Airiston Kokoomuksen julkaisi samana päivänä kevään kuntavaalien vaaliohjelmansa.


Politiikan täyteisen päivän avasi Kokoomuksen puheenjohtaja ja valtiovarainministeri Petteri Orpo. Hän puhui tilaisuudessa siitä, miten maakuntauudistus ja sotepalveluiden siirtyminen tulevat vaikuttamaan kunnan päätöksentekoon. Sote -asioiden siirtyessä maakuntien vastuulle kunnissa päätöksenteon keskiöön nousevat koulutus, sivistys, rakentaminen, elinkeinopolitiikka, kaavoitus, vapaa-aika, kulttuuri, liikunta ja esimerkiksi monet senioreiden ja nuorten palvelut. Tällä hetkellä sote -palvelut vievät noin puolet kunnan kuin kunnan budjetista. Jatkossa voidaan keskittyä tähän kaikkeen muuhun, esimerkiksi kakun kasvattamiseen, elinvoimaisuuden ja hyvinvoinnin edistämiseen, työpaikkojen luomiseen, vapaa-ajan palveluihin ja elinympäristön kehittämiseen.
Airiston Kokoomuksen kuntavaaliehdokkaat Terhi Leppälä, Inna Nurmi ja Saara-Sofia Sirén esittelivät yhdistyksen vaaliohjelman.

Ohjelma pohjaa yhdistyksen arvoille ja siinä on nostettu esille kolme ehdokkaita yhdistävää teemaa; sivistys, ympäristö ja yrittäjyys.

Vaaliohjelma esittelee konkreettisia kuntapolitiikan tavoitteita, joiden edistämiseksi Terhi, Inna ja Saara-Sofia aikovat kuntapoliitikkoina toimia.
Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen kävi myös tsemppaamassa Airistolaisia vaalityöhön. Mykkänen korosti sitä, että naisia tarvitaan nyt vahvemmin mukaan politiikkaan. "Vahvojen naisten aika haastetaan". Pohjoismaisia tasa-arvon, liberaaliuden ja suvaitsevaisuuden arvoja haastetaan nyt entistä enemmän. 

Mykkänen piti hienona asiana sitä, että Airistolaiset ovat lähteneet tekemään yhdessä kampanjaa!Kokoomuksen kansanedustaja Anne-Mari Virolainen kävi myös heittämässä Pop Up -hengessä poliittisen tilannekatsauksen Airiston tilaisuudessa.

Virolainen otti esiin Airiston vaaliteemat, sivistyksen, yrittäjyyden ja ympäristöasiat. Hän totesi, että nämä teemat ovat kuntapolitiikan keskiössä ja jokaista kuntalaista lähellä. 

Virolainen kehui, että Airiston ehdokkailta, Terhiltä, Saara-Sofialta ja Innalta, löytyy osaamista ja näkemystä kehittää sivistysasioita, elinkeinoelämän edellytyksiä ja elinympäristön tilaa Turussa.
Airiston Pop Up -tilaisuudessa kävi noin 100 hlöä tapahtumapäivän aikana. Kuntavaaliehdokkaat Terhi, Inna ja Saara-Sofia ehtivät käydä monta hyvää keskustelua kiinnostuneiden turkulaisten kanssa päivän Pop Up -puheiden lomassa. Airiston vaaliohjelma sai kiitosta siitä, että esille on nostettu selkeät kokonaisuudet, joista on konkreettista sanottavaa. Ehdokkaiden yhteiskampanjaa pidettiin myös raikkaana ideana. Politiikan Pop Up toimi loistavana kuntavaalikevään avaustapahtumana. 


tiistai 20. lokakuuta 2015

Airistolaiset kansanedustaja Sirénin vieraina eduskunnassa


Airiston Kokoomuksen väellä oli aivan erityinen päivä perjantaina 9.10., sillä pääsimme vierailemaan yhden paikallisyhdistyksemme jäsenen työpaikalla, nimittäin eduskunnassa kansanedustaja Saara-Sofia Sirénin vieraina! Saara-Sofia nousi kevään 2015 vaaleissa varakansanedustajan paikalta kansanedustajaksi ja koska monet Airiston Kokoomuksen jäsenet olivat tiiviisti mukana tekemässä Saaran kampanjaa, oli tämä vierailumme eduskuntaan kuin iloinen jälleennäkeminen vanhalla hyvällä porukalla!

Bussimatka Varsinais-Suomesta kohti Arkadianmäkeä alkoi jo aikaisin aamulla. Perillä eduskunnassa käytiin katsomassa lehteriltä väliaikaista istuntosalia. Eduskuntatalon remontti jatkuu aina vuoteen 2017 ja remontin alla oleviin tiloihin ei pääse kiertelemään. Tästä syystä vierailumme piti sisällään enemmänkin ajankohtaista politiikkaa ja keskustelua, kuin seinien tuijottelua.. ja sehän on tietysti vaan hyvä juttu! ;)


Saara-Sofian vieraina eduskunnassa

Saara-Sofia otti meidät vastaan eduskunnan kansalaisinfossa ja aloitimme päivän ohjelman kuulemalla mitä kaikkea eduskunnassa on jo tapahtunut vaalien jälkeen ja millaisia luottamuspaikkoja Saara on saanut itselleen. Luottamustoimien lista on kiinnostava ja Saara on hienosti onnistunut saamaan jäsenyyksiä itselleen tärkeisiin paikkoihin, kuten Sivistysvaliokunta ja Ympäristövaliokunta, sekä Pohjoismaiden neuvoston Suomen valtuuskunta ja Itämeren parlamentaarikkokonferenssin Suomen valtuuskunta.


Saara-Sofia avasi päivän poliittisen katsauksen

Nopean ajankohtaisen työkatsauksen jälkeen saimme paikalle vierailevan tähden, sillä Saara-Sofia oli pyytänyt muutamia kollegoitaan piipahtamaan vierailullemme.  Ilkka Kanerva toi meille pikaisen ulko- ja turvallisuuspoliittisen katsauksen! Kävimme keskustelua Venäjästä ja Syyrian tilanteesta. Ike kertoi, että Syyrian tilanteen ratkeaminen voisi olla askel Venäjän tilanteen ratkeamiseen. Toisaalta hän muistutti, että Venäjä ei hevillä luovu Krimistä ja kansainvälisen yhteisön pitää edelleen tuomita Krimin valtaus. Venäjä –pakotteet siis ovat toistaiseksi voimassa, mutta kuinka pitkään? Ukrainan tilanteen rauhoittuminen voisi merkitä viennin avaamista Venäjälle uudestaan.

Ilkka Kanerva kertoo ulko- ja turvallisuuspolitiikan kovasta ytimestä

Saara ja Ike kertoivat myös siitä, miten tärkeää eduskunnassa on uusien kansanedustajien ja kokeneiden konkareiden hyvä yhteistyö. Uudet tuovat uusia tuulia ja näkemyksiä, vanhoilla edustajilla on vankkaa tietoa ja osaamista. Ikellä onkin menossa juhlaviikot, sillä tänä syksynä hän on toiminut kansanedustaja yhteensä huikeat 40 vuotta!!

Ikellä on huikea 40 vuoden kokemus kansanedustajan työstä. Eduskunnassa uudet ja vanhat edustajat tekevät hyvää yhteistyötä.


Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Lenita Toivakka tuli niin ikään tuomaan meille ajankohtaisia työkuulumisiaan. Toivakka oli ollut juuri New Yorkissa YK:n yleiskokouksessa. Hän kertoi, että Millenium tavoitteet ovat pääosin toteutuneet etuajassa, mutta uutta tehtävää on paljon, sillä ajankohtaisia kriisitilanteita on nyt paljon. Myös Suomen sitoutuminen yhteisiin tavoitteisiin ja kriisien hoitoon on tärkeää. Erityisesti naisten ja tyttöjen aseman kohentaminen maailmalla on ajankohtaista juuri nyt.


Toivakka oli juuri saapunut New Yorkista

Lisäksi Toivakka kertoi viennin edistämisestä ja sen tärkeydestä suomalaiselle viennille. Maailmalla ollaan kiinnostuneita suomalaisista innovaatioista. Erityisesti hän mainitsi osaamisen myynnin ja kertoi, että suomalaisen koulutuksen myynnille on maailmalla paljon kysyntää. Opettajankoulutus, lentäjien koulutus ja sairaanhoitajakoulutus ovat muutamia mainitsemisen arvoisia koulutusaloja, joissa suomalaisten osaaminen maailmalla tunnetaan.

Airistolaisia kiinnosti erityisesti Toivakan kertomana se, miten suomalaisen koulutusosaamisen myynti on hyvä bisnes


Saara-Sofian avustaja Krista Lahtinen piti vierailuryhmästämme hyvää huolta koko päivän


Seuraavaksi pääsimme tutustumaan Anne-Mari Virolaisen johdolla Suureen valiokuntaan. Anne-Mari kertoi, että pakolaisuus on ajankohtainen aihe ja totesi, että 70 miljoonan ihmisen liikehdintä on valtavan iso kysymys ja osa kaikkea tämän hetken politiikkaa. Suuresta valiokunnasta haetaan hyväksyntää Suomen linjauksiin kansainvälisessä politiikassa ja siten siellä ollaan monen asian keskiössä. Anne-Marin mukaan Syyrian vaikea tilanne on tiedostettu pitkään ja toimintatavoista on käyty neuvonpitoa EU-tasolla, mutta jäsenmaat eivät ole olleet tarpeeksi yksimielisiä siitä miten asiassa menetellään ja tilanne on päässyt ajautumaan kriisiin asti. Nyt Eurooppa on joutunut kantamaan vastuuta päättämättömyydestään vastaanottamalla sotatilaa pakenevia pakolaisia, mutta tilanne pitäisi pian saada käännettyä siihen, että virrat pysähtyvät ja siihen ainoa ratkaisu on kriisitilanteen rauhoittuminen Syyriassa.

Suuren valiokunnan puheenjohtajana Anne-Mari Virolainen esitteli meille valiokunnan istuntosalin

Anne-Mari kertoi Suuren valiokunna tehtävistä ja ajankohtaisista asioista


Päivän viimeinen tapaaminen oli Sisäministeriössä, missä ministerin erityisavustaja Ville Valkonen kertoi meille Sisäministeriön ajankohtaisista asioista. Jälleen näissä keskusteluissa esillä oli pakolaistilanne ja sen vaikutukset Sisäministeriön alaisiin asioihin. Valkonen kertoi, että turvallisuusnäkökulma on tärkeä osa onnistunutta maahanmuuttopolitiikkaa. Hyvällä kansainvälisellä yhteistyöllä voidaan saada lisää tietoa mm. terrorismin ehkäisyn tueksi, sillä terrorismin mahdollista lisääntymistä on väläytelty yhtenä pakolaiskriisin lieveilmiönä.

Ville Valkonen otti meidät vastaan Sisäministeriössä
Toinen ajankohtainen aihe Sisäministeriössä on tiedustelu, joka niin ikään on sekä maan sisäinen että kansainvälinen poliittinen kysymys. Asiassa riittää pohdittavaa, sillä tiedustelu Suomessa vaatisi mm. muutoksen perustuslakiin. Tärkeitä kysymyksiä ovat, miten painotetaan yksityisyyden suojaa suhteessa uusiin työkaluihin rikosten ehkäisyssä. Myös liike-elämälle tiedustelu on luonnollisesti iso kysymys, sillä se herättää pelkoja yritysvakoilun mahdollisesta lisääntymisestä.
Airistolaisilla riitti paljon kysyttävää päivän aikana tavatuille poliitikoille ja asiantuntijoille. Ajankohtaisia kiinnostavia aiheita on nyt paljon ja vierailu eduskuntaan tarjosi mukana olleille todella hyvän startin poliittiseen syksyyn. Keskustelu jatkui bussissa Saara-Sofian johdolla, kun matkasimme takaisin kohti Varsinais-Suomea.

Yhteiskuva ennen paluumatkaa. Takana näkyy Pikku Parlamentti ja Saara-Sofian työhuoneen ikkuna.keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Airisto mukana Sirpa Pietikäisen Naisten illassa 14.5.


Eurovaalit lähestyvät ja vaalihuuma on päällä. Airistolaiset ovat olleet innokkaasti mukana tekemässä meille sopivan, ympäristöarvot tiedostavan ehdokkaan kampanjaa. Vielä ehdit mukaan Sirpa Pietikäisen tapahtumiin Turussa, sillä Sirpa nähdään mm. täällä:9.5. Sirpa Turussa
11.30-12.00 Yliopistonkadun vaalimökillä
12-13.30 AY –paneeli Yliopistonkadulla
15.30-17.00 Raision Mylly
17.30-18.30 Panimoravintola Koulun historian luokka; Ukraina. Eurooppa. Venäjä. Asiantuntijavieraana Ilkka Kanerva
20.00- Apollo –ravintola, yhteistapahtuma Henna Virkkusen ja Anne-Mari Virolaisen kanssa
 
 
 
14.5. Sirpan Naisten ilta Turussa Hamburger Börsissä klo 17-19
Puhujien joukossa Airiston vpj. Saara-Sofia Sirén!
Katso Sirpan kutsu ja ohjelma alta ja ilmoittaudu mukaan pian, sillä paikkoja on rajoitetusti!
 


  
KUTSU 
 
 
Kiitos että olet olemassa.
 
Naiset pitävät puolta valtakuntaa ja maapalloa pystyssä.  Hiukan enemmänkin. Huoltavat, hoivaavat ja huolehtivat. Lapsista, sairaista, ikäihmisistä, omaisista, ystävistä ja perheestä. Töissä ja kotona. Välittävät.

Naisille kuuluu myös puoli valtakuntaa ja valtaa. Kotona, töissä, Suomessa ja EUssa. Ole hyvä, se on sinun, ota se ja käytä sitä.

Tarvitsemme myös aikaa itsellemme, toiveillemme ja tarpeillemme. Itsestäänkin pitää pitää kiinni, halata ja hemmotella. Hoivata, huolehtia ja hauskuttaa.

Siksi haluan tarjota Sinulle ja kahdelle ystävällesi tilaisuuden tavata toisia naisia, puhua asioista, rentoutua, inspiroitua hyvästä olosta ja hiukan ehkä hemmotellakin itseäsi.

Tervetuloa Naisten iltaan Turkuun 14.5!
Hotel Hamburger Börsin yökerho, klo 17 – 19
Ilmoitathan yhteystietosi sähköpostiin pia-maria.niskala(at)pp.inet.fi tai tekstiviestillä numeroon 044 518 3401, niin lähetämme osanottovahvistuksen vastausviestinä. Paikkoja on rajoitetusti ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Tervetuloa!


Naisten illan ohjelma:


Hyvinvointia Euroopasta
Europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen

Hyvinvointia joogasta
KTM, joogavalmentaja Saara-Sofia Sirén

Hyvinvointia ennakoimalla
Lääkäri, biologi, diplomihomeopaatti Liisa Sulkakoski

Musiikkia
Seurustelua
BuffetNäytteilleasettajina muun muassa:


Lääkäripalvelu Apila ja Apilan putiikki
*yksilöllisesti valittuja luonnonmukaisia hoitomuotoja

Mandarine
*kauneushoitola, beauty shop

Designisto
*lainaa unelmiesi laukku tai huivi!

Greenlips
*luonnonkosmetiikan verkkokauppa

Matkatoimisto Heta Oy
*räätälöityjä matkoja

Marja Aalto Setälä
*uniikkeja koruja

Kirjoja