sunnuntai 5. helmikuuta 2017

Politiikan Pop Up


Airiston Kokoomuksen järjestämä kuntapolitiikan Pop Up -tilaisuus Turun keskustassa oli huikea menestys! 


Tilaisuudessa kuultiin Pop Up - hengessä puhujia ministereistä kansanedustajiin ja kuntapolitiikan osaajiin. 


Airiston Kokoomuksen julkaisi samana päivänä kevään kuntavaalien vaaliohjelmansa.


Politiikan täyteisen päivän avasi Kokoomuksen puheenjohtaja ja valtiovarainministeri Petteri Orpo. Hän puhui tilaisuudessa siitä, miten maakuntauudistus ja sotepalveluiden siirtyminen tulevat vaikuttamaan kunnan päätöksentekoon. Sote -asioiden siirtyessä maakuntien vastuulle kunnissa päätöksenteon keskiöön nousevat koulutus, sivistys, rakentaminen, elinkeinopolitiikka, kaavoitus, vapaa-aika, kulttuuri, liikunta ja esimerkiksi monet senioreiden ja nuorten palvelut. Tällä hetkellä sote -palvelut vievät noin puolet kunnan kuin kunnan budjetista. Jatkossa voidaan keskittyä tähän kaikkeen muuhun, esimerkiksi kakun kasvattamiseen, elinvoimaisuuden ja hyvinvoinnin edistämiseen, työpaikkojen luomiseen, vapaa-ajan palveluihin ja elinympäristön kehittämiseen.
Airiston Kokoomuksen kuntavaaliehdokkaat Terhi Leppälä, Inna Nurmi ja Saara-Sofia Sirén esittelivät yhdistyksen vaaliohjelman.

Ohjelma pohjaa yhdistyksen arvoille ja siinä on nostettu esille kolme ehdokkaita yhdistävää teemaa; sivistys, ympäristö ja yrittäjyys.

Vaaliohjelma esittelee konkreettisia kuntapolitiikan tavoitteita, joiden edistämiseksi Terhi, Inna ja Saara-Sofia aikovat kuntapoliitikkoina toimia.
Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen kävi myös tsemppaamassa Airistolaisia vaalityöhön. Mykkänen korosti sitä, että naisia tarvitaan nyt vahvemmin mukaan politiikkaan. "Vahvojen naisten aika haastetaan". Pohjoismaisia tasa-arvon, liberaaliuden ja suvaitsevaisuuden arvoja haastetaan nyt entistä enemmän. 

Mykkänen piti hienona asiana sitä, että Airistolaiset ovat lähteneet tekemään yhdessä kampanjaa!Kokoomuksen kansanedustaja Anne-Mari Virolainen kävi myös heittämässä Pop Up -hengessä poliittisen tilannekatsauksen Airiston tilaisuudessa.

Virolainen otti esiin Airiston vaaliteemat, sivistyksen, yrittäjyyden ja ympäristöasiat. Hän totesi, että nämä teemat ovat kuntapolitiikan keskiössä ja jokaista kuntalaista lähellä. 

Virolainen kehui, että Airiston ehdokkailta, Terhiltä, Saara-Sofialta ja Innalta, löytyy osaamista ja näkemystä kehittää sivistysasioita, elinkeinoelämän edellytyksiä ja elinympäristön tilaa Turussa.
Airiston Pop Up -tilaisuudessa kävi noin 100 hlöä tapahtumapäivän aikana. Kuntavaaliehdokkaat Terhi, Inna ja Saara-Sofia ehtivät käydä monta hyvää keskustelua kiinnostuneiden turkulaisten kanssa päivän Pop Up -puheiden lomassa. Airiston vaaliohjelma sai kiitosta siitä, että esille on nostettu selkeät kokonaisuudet, joista on konkreettista sanottavaa. Ehdokkaiden yhteiskampanjaa pidettiin myös raikkaana ideana. Politiikan Pop Up toimi loistavana kuntavaalikevään avaustapahtumana. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti